Sæsonen starter ca. 20. august og slutter 15. maj. Danske æbler er verdens bedste, fordi vi har det skiftende vejr med både varme og kulde, og det giver en super smag og aroma. Æblerne plukkes fra de er modne i august og resten af efteråret. De sættes dernæst i moderne kølerum, hvor de kan holde sig helt frem til maj, hvor sæsonen slutter. Vi dyrker 24 forskellige æblesorter. Flere af sorterne er gode gamle “kendte”, men udvalget byder også på mange nyere sorter. Der bliver løbende skiftet ældre træer ud med nye – og dermed også nye sorter. Æbler opbevares bedst i køleskab eller i et rum, hvor der er mørkt og køligt. Æbler holder sig bedst, hvis du opbevarer dem i en pose eller på anden vis adskilt fra andre grøntsager og frugter inkl. pærer.

ANANAS

Er et meget velsmagende, fint, saftigt og sødt sommeræble med en god aroma.

AROMA

Er middelfast, saftigt, syrlig-sød. Det er et fortrinligt spiseæble og er meget velegnet i køkkenet til alle formål.

BELLIDA

Er et sødt og meget saftigt æble. Det har en god fasthed. Et godt valg, hvis man har børn, da de plejer at være glade for Bellida.

BELLE DE BOSKOOP

Er kraftfulde æbler fulde af syrlig aromatisk smag. Et fantastisk æble til bagværk, salater og mad, men også dejligt til spisebrug.

COX ORANGE

Har et fast, halvtørt og sødligt frugtkød med kraftig aroma. Cox Orange er et dejligt spiseæble, men egner sig også fortrinligt til bagværk, desserter, salater og madlavning.

DISCOVERY

Er saftspændt, sødmefuldt og ganske parfumeret. Et glimrende spise- og mostæble.

ELSTAR

Elstars frugtkød er fast, sprødt, med en fin syrlig-sød smag og en god aroma. Meget velegnet til madlavning.

FIESTA

Fiestas frugtkød er fast og saftigt med en god balance mellem syre og sødme. Æblet kan bruges til stort set alle tænkelige tilberedninger, hvor æbler indgår.

FILIPPA

Frugtkødet er fint, saftigt og syrligt med en behagelig aroma. Filippa er velegnet som både spiseæble og madæble.

GALA

Er et sødt og aromatisk æble med en fyldig smag. Det søde kød er ret tæt og aromatisk. Fremragende til salater. Gala-æblet egner sig ikke så godt til madlavning, men er fremragende i salater.

DELCORF

Er et stort fast æble med en sød smag. Frugtkødet er lidt groft og dejlig saftigt.

GOLDEN DELICIOUS

Er søde og saftige. Fremragende til at spise, men tjener også et godt formål i salater og saucer. Gode at bruge i tærter og bagning samt god til frysning.

GRÅSTEN

Smagen er frisk, læskende med en fint krydret aroma. Gråsten er et fremragende, sprødt spiseæble, men det er også et glimrende mad- og mostæble.

GULDBORG

Guldborg er et fremragende spise- og mostæble. Kødet er sprødt, men alligevel eftergivende og meget saftigt. Det har en fin, frisk, sødmefuld smag.

HOLSTENER COX

Holstener Cox’s frugtkød er fast og saftigt. Smagen er lidt syrlig og med megen aroma. Minder om Cox Orange, men er mere grov i frugtkødet.

INGRID MARIE

Er et forfriskende syrligt og sødmefuldt æble, og det er karakteristisk parfumeret. Ingrid Marie er et glimrende madæble.

JAMES GRIEVE

Har et gulligt, løst og saftigt frugtkød. Æblet er delikat sødmefuldt.

JONAGORED

Er et fast, saftigt, sprødt æble med en intens syrlig-sødmefuld og fint krydret smag. Æblet er et attraktivt spiseæble, men det er også velegnet til madlavning – særligt i det søde køkken.

MUTZU

Har et gulligt, delikat sprødt og saftigt frugtkød. Smagen er sød og aromatisk. Mutzu er også velegnet til køkkenbrug.

PIGEON

Smagen er karakteristisk syrlig-sødmefuld med en delikat bitterhed og fine mandelagtige aromaer. Det er et fint spiseæble, men bruges i høj grad som pynt til jul.

Pinova:

Denne æblesort er en af vores nyeste. Et lækkert og ikke mindst sprødt æble, med en frisk og let syrlig smag.

SUMMERRED

Frugtkødet er hvidt og noget groft, men saftigt med meget fin spisekvalitet. Summerred kan også anvendes til køkkenbrug.

SUNRISE

Har et sprødt, saftigt frugtkød og en fin syrlig-sødmefuld smag. Sunrise er et fortrinligt mostæble. Det er dejligt i salater og kan indgå i både desserter og det salte køkken.

TOPAZ

Topazæblet er velegnet både som spiseæble, men det er også rigtig godt til brug i salater. Kødet er fint, gulligt og saftigt. Smagen er krydret og let syrlig.