Pærer

Sæsonen starter i september og strækker sig frem, til den sidste pære er solgt ca. 1. marts.

Vi dyrker 8 forskellige sorter, hvoraf hovedsorten er den kendte Clara Friis, der stort set kun dyrkes i Danmark.

Pærerne udgør ca. 20 % af frugt-produktionen.

Clara Friis
Smagen er sød og aromatisk. Den er meget sprød og saftig. Frugtkødet er saftig og sprødt. Clara Friis er en spisepære, der også er god til desserter og bagværk.

Concorde
Pæren minder i udseende om Conference, men med en meget finere skræl. Pæren har en god smag, er saftig og sød med en meget fin aroma. Frugtkødet er fast, sprødt og saftigt.
Fantastisk spise- og dessertpære.
 

Conference
Pæren er let krydret med en sød smag. Frugtkødet er fast, sprødt og meget saftigt.

Lukas
Lukas har et fint og fast frugtkød. Pæren kan bruges i salater til at give salaten sødme og sprødhed. Derudover kan den også anvendes i desserter, syltning og bagværk.

Super Precose
Frugtkødet er saftigt, næsten smeltende med en noget syrlig, let aromatisk smag. Velegnet som spise- og madpære.

Clapps Favorit
Frugtkødet er fast, kornet og noget groft. Pæren er meget saftig og har en god sødlig smag uden megen aroma.

Doyenne de Comice
En pære med saftig, krydret og sød smag. Frugtkødet er fast.

Colorée de Juliet
En spisepære med groft, løst og saftigt frugtkød med en behagelig, sødlig og aromatisk smag.