Æbler

Sæsonen starter ca. 20. august og slutter 15. maj.

Danske æbler er verdens bedste, fordi vi har det skiftende vejr med både varme og kulde, og det giver en super smag og aroma.

Æblerne plukkes fra de er modne i august og resten af efteråret. De sættes dernæst i moderne kølerum, hvor de kan holde sig helt frem til maj, hvor sæsonen slutter.

Vi dyrker 23 forskellige æblesorter. Flere af sorterne er gode gamle "kendte", men udvalget byder også på mange nyere sorter.

Der bliver løbende skiftet ældre træer ud med nye - og dermed også nye sorter.

Ananas
- er et meget velsmagende, fint, saftigt og sødt sommeræble med en god aroma.
 

Aroma
- er middelfast, saftigt, syrlig-sød. Det er et fortrinligt spiseæble og er meget velegnet i køkkenet til alle formål.

Bellida
- er et sødt og meget saftigt æble. Det har en god fasthed. Et godt valg, hvis man har børn, da de plejer at være glade for Bellida.

Belle de Boskoop
- er kraftfulde æbler fulde af syrlig aromatisk smag. Et fantastisk æble til bagværk, salater og mad, men også dejligt til spisebrug.

Cox Orange
- har et fast, halvtørt og sødligt frugtkød med kraftig aroma. Cox Orange er et dejligt spiseæble, men egner sig også fortrinligt til bagværk, desserter, salater og madlavning.

Discovery
- er saftspændt, sødmefuldt og ganske parfumeret. Et glimrende spise- og mostæble.

Elstar
Elstars frugtkød er fast, sprødt, med en fin syrlig-sød smag og en god aroma. Meget velegnet til madlavning.

Fiesta
Fiestas frugtkød er fast og saftigt med en god balance mellem syre og sødme. Æblet kan bruges til stort set alle tænkelige tilberedninger, hvor æbler indgår.

Filippa
Frugtkødet er fint, saftigt og syrligt med en behagelig aroma. Filippa er velegnet som både spiseæble og madæble.

Gala
- er et sødt og aromatisk æble med en fyldig smag. Det søde kød er ret tæt og aromatisk. Fremragende til salater. ADVARSEL: Madlavning ødelægger både aroma og tekstur i æblet.

Delcorf
- er et stort fast æble med en sød smag. Frugtkødet er lidt groft og dejlig saftigt.

Golden Delicious
- er søde og saftige. Fremragende til at spise, men tjener også et godt formål i salater og saucer. Gode at bruge i tærter og bagning samt god til frysning.

Gråsten
Smagen er frisk, læskende med en fint krydret aroma. Gråsten er et fremragende, sprødt spiseæble, men det er også et glimrende mad- og mostæble.

Guldborg
Guldborg er et fremragende spise- og mostæble. Kødet er sprødt, men alligevel eftergivende og meget saftigt. Det har en fin, frisk, sødmefuld smag.

Holstener Cox
Holstener Cox's frugtkød er fast og saftigt. Smagen er lidt syrlig og med megen aroma. Minder om Cox Orange, men er mere grov i frugtkødet.

Ingrid Marie
- er et forfriskende syrligt og sødmefuldt æble, og det er karakteristisk parfumeret. Ingrid Marie er et glimrende madæble.

James Grieve
- har et gulligt, løst og saftigt frugtkød. Æblet er delikat sødmefuldt.

Jonagored
- er et fast, saftigt, sprødt æble med en intens syrlig-sødmefuld og fint krydret smag. Æblet er et attraktivt spiseæble, men det er også velegnet til madlavning - særligt i det søde køkken.

Mutzu
- har et gulligt, delikat sprødt og saftigt frugtkød. Smagen er sød og aromatisk. Mutzu er også velegnet til køkkenbrug.

Pigeon
Smagen er karakteristisk syrlig-sødmefuld med en delikat bitterhed og fine mandelagtige aromaer. Det er et fint spiseæble, men bruges i høj grad som pynt til jul.

Summerred
Frugtkødet er hvidt og noget groft, men saftigt med meget fin spisekvalitet. Summerred kan også anvendes til køkkenbrug.

Sunrise
- har et sprødt, saftigt frugtkød og en fin syrlig-sødmefuld smag. Sunrise er et fortrinligt mostæble. Det er dejligt i salater og kan indgå i både desserter og det salte køkken.

Topaz
Topazæblet er velegnet både som spiseæble, men det er også rigtig godt til brug i salater. Kødet er fint, gulligt og saftigt. Smagen er krydret og let syrlig.